top of page

2018'in En İyi Mimarlık Uygulamaları

Hemen her meslekte olduğu gibi teknoloji de işin içine giriyor. Mimarlar bu konuya çok da uzak değiller aslında. Çoktan elle çizimden bilgisayarlara geçmiş durumdalar ve yıllardır teknolojiden yararlanıyorlar. Ancak son yıllarda artan tablet ve cep telefonu kullanımı, uygulamaların hayatımızda yer edinmesi mimarları da etkilemiş durumda. Sürekli olarak mimarlıkla ilgili bir çok uygulama Google Play veya AppStore'da yerini alıyor.


Mobil uygulamalar mimarların çok çalışmak yerine "akıllı" çalışmalarına yardımcı oluyor.

İşte sizlere 2018'de mimarların içlerini kolaylaştıracak en iyi uygulamalar.


iRhino 3D (iOS)

3D işleri üzerinde çalışabilmek için her yere dizüstü bilgisayarınızı götürmek mimarları yoran şeylerden bir tanesi. iRhino 3D uygulaması ile işlerinizi kolayca çevirip, yakınlaştırabilirsiniz. Arayüzü gerçekten çok kolay. En iyi tarafı da Websayfası, Google Drive, Dropbox, e-posta eki ve iTunes gibi kaynaklardan bulduğunuz çalışma dosyalarını bu uygulamaya aktarabilmeniz.

İndirmek için: https://www.rhino3d.com/ios


MagicPlan (iOS/Android)

En sihirli mimarlık uygulamalarından bir tanesi bu uygulama. Adı da buradan geliyor, MagicPlan. Bir odayı ölçmeniz gerektiği zaman metre kullanmanıza gerek yok. Bu uygulama cep telefonunuzun veya tabletinizin kamerası ile odayı ölçmenize, zemin planı çıkartmanıza ve çalışma süresi hesaplamanıza yardımcı olur. Sonrasında çalıştığınız planları dışa aktarabilir, istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz. En iyi tarafı ise ücretsiz olması.

İndirmek için: Google Play veya iTunes


Construction Master Pro (iOS/Android/Windows)

Kabul edelim, her mimar heasplama konusunda iyi değildir. Bu uygulama alan ve hacim hesaplaması konusunda sizlere yardımcı olacak uygulamalaradn bir tanesi. Yanınızda sürekli olarak bi hesap makinası taşımanıza gerek yok. İster şantiyede isterseniz ofiste hesaplama hatalarından sizi kurtarır. Merdiven diziminden, ne kadar alçıpanel kullanmanız gerektiğine kadar bir çok hesaplamayı buradan yapabilirsiniz.


Morpholio Trace (iOS)

Beyin fırtınası, hemen her mimarın veya mimarlık fakültesi öğrencisinin güzel fikirler üretirken kullandığı bir teknik. Ancak bu tekniği uygularken hepimiz bir yerlere notlar almak, kafamızdakileri adım adım çizmek isteriz. Artık bu adımları Morpholio Trace ile gerçekleştirebiliriz. Bu uygulama sayesinde zaman ve yer farketmeksizin düzenleme yapabilirsin. Görsellerin üzerinde karalamalar yapmanıza da olanak sağlıyor. Normal şeffaf kağıdın aksine, çalışmalarınızı güvenle saklayabilir, üst üste bindirerek düzenleyebilirsiniz. Ayrıca takım arkadaşlarınızla da çizimlerinizi, fikirlerini paylaşabilirsiniz. Ücretsiz olduğunu söylemiş miydim?


Uygulamanın nasıl çalıştığını buradan görebilirsiniz:


İndirmek için: iTunes


Harvest (iOS/Android)

Bir çok mimar için zaman yönetimi büyük bir sorundur, bunu inkar edemeyiz. Bu uygulama çizimle veya tasarımla alakalı olmasa bile, zaman yönetimi konusunda en iyi çözümlerden bir tanesi. Ayrıca, diğer uygulamalarla eşleştirip fatura ödeme veya bütçe hesaplama gibi işlevlerini de kullanabilirsiniz.


İndirmek için: Harvest


Leafsnap (iOS)

Bu uygulama peyzaj mimarları için çok büyük bir çözüm! Bİr yaprağın fotoğrafını çekerek onun hangi çiçeğe veya ağaca ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Tanımadığınız bir bitki ile karşılaştığınızda ve o bitki hakkında bir şeyler öğrenmek istediğinizde oldukça kullanışlı ve kolay bir uygulama. Ayrıca tanımlamasını istediğiniz bitkinin sadece adını vermekle kalmıyor size. Leafsnap, bitkinin çiçeği, meyvesi veya ağacın kabuğu hakkında size detaylı bilgi verebiliyor. Bahçe gözlemlemeye gittiğinizde gördüğünüz bitkilerine ne oldukları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz artık.

İndirmek için: iTunes


Sun Seeker (iOS/Android)

Sun Seeker, Türkçe'ye çevirmek gerekirse "Güneşi Arayan" adından da anlaşılacağı gibi mimarların projeleri için güneşin pozisyonunu, açısını ve gün boyu izlediği yolu hesaplamalarına yardımcı oluyor. Aynı zamanda uygulama 3D ve etkileşimli bir görünüme sahip. Çizdiğiniz binanın hangi yüzünün ne kadar güneş alacağını kolayca hesaplayabilirsiniz.

İndirmek için: Google Play ve iTunes


AutoCAD 360 ve Autodesk FormIt 360 (iOS/Android)

Mimarlar olarak çizimlerimize öyle bağlanıyoruz ki, bazen onları yanımızdan hiç ayırmak istemiyoruz. İşte bu noktada bu AutoCAD uygulaması hayatımızı kurtarıyor. AutoCAD ve Revit dosyalarınıza istediğiniz zaman istediğiniz yerden ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Müşterinizle birlikteyken dosyalarınızı işaretleyebilir ve takım arkadaşlarınızla paylaşabilirsin. Ofisinize geri döndüğünüzde de işaretlediğiniz dosyalarınız üzerinde düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Bir mimarın olmazsa olmaz uygulamalarından bir tanesi bu bence.

İndirmek için: Autodesk


Planimeter (iOS/Android)

Planimeter, zamanınızı ve enerjinizi boşa harcamamanız için tasarlanmış bir harita cetveli. Alan, uzaklık, çevrel ölçüm, açı, ve derece hesaplamanızda size yardımcı olacak bir uygulama. Dahası, içerisindeki GPS sayesinde arazide çalışırken koordinatları hesaplamanıza da yardımcı oluyor. Şehir Planlacıları, Peyzaj Mimarları ve İnşaat Mühendisleri gibi bir çok kesime hitap eden bir uygulama.

İndirmek için: Planimeter 


Penultimate (iOS)

En basit uygulama olsa dahi en çok kullanacağınız uygulama bu olacağı kesin. Kısaa, not defteriniz ve eskiz defteriniz yerine bu uygulamayı kullanacaksınız.

Fikirlerinizi dğzenleme ve saklama konusunda mükemmel bir uygulama. Diğer uygulamalar gibi bulut sizlemlerine aktarabilirsiniz. Örneğin Evernote hesabınıza dosyalarınızı istediğiniz zaman istediğiniz yerden aktarabiliyorsunuz.

İndirmek için: iTunes

6.141 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page